Taborniki v Velikem Gabru

V letošnjem šolskem letu bomo v Velikem Gabru začeli z dejavnostjo – taborništvo. Otroci, ki se nam bodo pridružili, se bodo vpisali v društvo tabornikov Rod sivih jelš Trebnje in postali njihovi člani. V Velikem Gabru bomo tako ustanovili svoj vod pod okriljem trebanjskih tabornikov oz. se jim pridružili.

Vse dejavnosti se bodo izvajale enkrat ali dvakrat na mesec popoldan (po koncu podaljšanega bivanja) v Velikem Gabru (v okoliških gozdovih, travnikih, na igrišču, v telovadnici …), včasih tudi čez vikend ali med počitnicami. Načrtujemo, da se bomo z otroki dobivali ob sredah pred šolo (ali bomo šli ponje v podaljšano bivanje, če bodo še v šoli) in z njimi ob različnih dejavnostih preživeli kakšno uro ali dve (odvisno od dejavnosti – pohodi, dejavnosti v gozdovih, postavljanje šotorov, spanje v šotorih, tematske delavnice, krujenje ognja, spoznavanje narave in okolja, druženje ob igri, različni športi, sodelovanje s šolo/vrtcem …). Otroci bodo vabljeni tudi na mesečne dejavnosti trebanjskih tabornikov, ko se bo dobil ves Rod sivih Jelš in se bodo lahko udeležili izletov, taborov ipd., če bodo želeli. Eno srečanje na mesec v Velikem Gabru bomo z otroki preživeli domače vodje (krajani V. Gabra), eno srečanje pa bodo z nami tudi pravi taborniški vodniki iz Trebnjega.

Takšen je naš načrt, sama izvedba pa se bo prilagodila in natančneje načrtovala, ko bomo imeli prijavljene otroke. Prvo spoznavno srečanje načrtujemo v začetku oktobra, do konca oktobra pa bomo imeli narejen okviren načrt naših srečanj za to šolsko leto, tako da boste o vsem pravočasno obveščeni. Učenci bodo razdeljeni po skupincah po starosti.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili. Če imate še kakšno vprašanje, nam pišite na mail: rsj@velikigaber.si

Prijavnica taborniki