Dodatne omejitve – 16. november

Občina Trebnje obvešča občanke in občane, da je Vlada Republike Slovenije v petek, 13. novembra 2020, ponovno spremenila Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti (Uradni list RS, št. 150/20, 159/20 in 165/20).

Z zadnjo spremembo so določene dodatne omejitve pri izvajanju športne rekreativne dejavnosti.

Športna rekreativna dejavnost je od sobote, 14. novembra 2020, dovoljena le, če so udeleženci člani istega gospodinjstva.

Športna rekreativna dejavnost pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje, od sobote, 14. novembra 2020, ni več dovoljena.

Za izvajanje tekmovanj in procesa športne vadbe, ki so dovoljeni (zlasti tekmovanja na najvišjih kakovostnih nivojih, velike domače in mednarodne športne prireditve ter treningi športnikov za tovrstna tekmovanja oziroma prireditve), se lahko uporabljajo športni objekti in površine za šport v naravi, sicer pa uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi še vedno ni dovoljena.

Občanke in občane prosimo, da poskrbijo, da otroci ne uporabljajo niti otroških igral, saj je možnost prenosa okužbe z virusom SARS-CoV-2 ob prijemanju igral in druženju izredno velika.

Hvala, ker ravnate odgovorno do sebe in drugih ter upoštevate omejitve!

Telefon za psihološko podporo – 3. november

Občina Trebnje obvešča občanke in občane, da je bil 3. novembra 2020 vzpostavljen Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.

Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 bodo 24 ur na dan, vse dni v tednu strokovno pomoč nudili izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom se zagotavlja dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.

Več informacij najdete na spletni strani Občine Trebnje.

Test hoje – 10. oktober

Iz OŠ Veliki Gaber so nam posredovali vabilo.

ZD Trebnje vas vabi na občinski test hoje, ki bo potekal to soboto, 10. 10. 2020, med 8. in 11. uro na šolskem športnem igrišču v Velikem Gabru. Povabite lahko tudi dedke in babice.

Na testu s pomočjo hitre hoje, kot jo zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmerimo vašo telesno zmogljivost in vam na podlagi rezultata svetujemo ustrezno telesno dejavnost ter zdravju prijazno športno vadbo. Preizkus hoje na 2 km je enostaven, kratek, natančen, varen in ponovljiv test.

Potrebne so predhodne prijave: 07/ 34 81 802 ali ckz@zd-tr.si.
Dogodek je brezplačen.

PRIDITE USTREZNO OBLEČENI IN OBUTI.
V PRIMERU DEŽJA ODPADE!

Vadba joge – 24. september

Ta četrtek, 24.9. bo ob 19,30h v prostorih krajevne skupnosti predstavitev vadbe joge, ki so jo želeli izvesti že spomladi. Vadbo bo vodila vaditeljica ga. Ira Kolbezen, ki bo prihajala iz Ljubljane. Po končani predstavitvi se boste lahko prijavili na vadbo joge, ki bo potekala vsak četrtek v mesecu od oktobra dalje. Cena vadbe za cel mesec bi bila 30€ ob udeležbi vsaj 8 oseb.

Na urah joge se bo izvajala hata joga v najširšem pomenu besede (vse različice sodobne joge izhajajo iz tradicije hata joge). Torej vas čakajo sekvence za sproščanje, tako kot sekvence in položaji ki bodo prebujale vaš ogenj in vas pripravile na “spopade” z dnevnimi izzivi. Prav tako lahko pričakujete somatske sekvence, ki vam bodo pomagale do boljšega zavedanja vašega telesa. Skratka vaditeljica Ira obljublja sprostitveno vadbo, ki jo bo prilagodila udeležencem in bo imela ugoden vpliv na telo in psiho vse dni v tednu, ne samo na dan vadbe.

Svoj interes lahko sporočite čimprej do zasedenosti mest, saj prostor ni prav ogromen, namenjen krajanom KS Veliki Gaber.
Za prijavo pošljete sms na 041323496, da zberejo prijave.

Prehod za pešce – 25. avgust

Pred vrtcem Sončnica pri OŠ Veliki Gaber, so za večjo varnost in lažji prehod čez cesto izdelali in narisali novi prehod za pešce.

S tem bi vas opozorili, da naslednji en teden bodo otroci spet iz počitnic in začeli prihajati v šolo. Prosimo vas za strpno in varno vožnjo po naših cestah.

Podatki iz avtomatskih merilnikov hitrosti beležijo previsoke hitrosti. To problematiko opozarjamo tudi na PP Trebnje in Medobčinski inšpektorat in redarstvo, ki venomer priskočijo in umirjajo promet z uradnim merjenjem hitrosti; za kar se jim zahvaljujemo.

Dejavnosti DU na prostem – 1. junij

Po preklicu pandemije zaradi korona virusa postopoma v DU Veliki Gaber začenjajo z športno-rekreativnimi dejavnostmi, katere se odvijajo na prostem oziroma v naravi.

Trenutno so pričeli z aktivnostmi naslednje sekcije: balinanje, petanka in kegljanje s kroglo na vrvici.
Pohodnišvo se bo pričelo v kratkem.

Za vse prej naštete dejavnosti pokličite vodje ali namestnike posameznih sekcij DU Veliki Gaber glede terminov in pravil za zaščito zdravja.

Priporočila in navodila glede ohranitve zdravja zaradi korona virusa najdete na spletnih straneh PZDU, NIJZ in ZDUS.

Akcija Hitrost – 1. junij

V času od 1. junija do 14. junija 2020, se začenja prvi del nacionalne preventivne akcije Hitrost pod okriljem Agencije za varnost prometa.

Namen akcije je umirjanje prometa ter zagotavljanje varnih poti do cilja za vse prometne udeležence. V času nadzora se bodo ugotavljale tudi ostale kršitve v cestnem prometu, s katerimi se lahko ogroža svojo varnost in varnost drugih udeležencev.

Akciji se bo pridružilo tudi občinsko redarstvo občine Trebnje.

Izmerjene hitrosti iz merilcev v naši krajevni skupnosti!

Knjižnica v Velikem Gabru – 6. maj

V sredo, 6. maj 2020, prične v knjižnici Pavla Golije Trebnje poslovalnica v Velikem Gabru, brezkontaktno vračilo in izposoja knjig. Gradivo lahko vrnete v trezor pred knjižnico med 15.00 in 18.00 uro, naročite pa po telefonu ali eposti in osebno prevzamete tudi med 15.00 in 18.00 uro.

Zamudnina se še naprej ne obračunava.

Mobilni bankomat NLB

Iz NLB smo dobili potrditev, da je od 12.3.2020 v obratovanju bankomat na parkirišču Bistroja Lavš – Zagorica pri Velikem Gabru 14.

Zaenkrat je dogovor, da bo v obratovanju mesec dni. Kasneje NLB odloči ali bo bankomat v Zagorici lahko nameščen trajno. Za NLB ni pomemben podatek višina dviga ampak število opravljenih dvigov.

Izkoristimo priložnost !

Prevzem mask – 06. april

Štab Civilne Zaščite občine Trebnje ves čas aktivno išče načine za zagotovitev zaščitne opreme/mask za občanke in občane. S podjetji se dogovarjajo za dobavo materiala za izdelavo mask za večkratno uporabo, nekatere pridne prostovoljke pa le-te tudi že izdelujejo. Je pa Občina Trebnje za prebivalstvo iz lastnih sredstev naročila tudi zaščitne maske za enkratno uporabo, ki so bile dobavljene konec tedna.

Maske za enkratno uporabo, lahko vsi, ki jih nujno potrebujete in z njimi ne razpolagate, prevzamete v Mestnem parku Trebnje, in sicer:

– ponedeljek, 6. 4. 2020, med 12. in 14. uro,
– nato vsak ponedeljek, torek, četrtek in petek, med 9. in 11. uro
– in v sredo od 15.00 do 17.oo ure (do porabe dobavljenih količin).

O načinu razdelitve zaščitnih pralnih mask med prebivalstvo vas obvestimo. Pazite med prevzemom na varnostno razdaljo med posamezniki.

Štab CZ Občine Trebnje

Epidemija COVID-19

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe.

Vedno velja:

Odpoved dejavnosti ŠD – 14. marec

Športno društvo Veliki Gaber sporoča, da glede na nastale razmere in situacijo, so vse organizirane dejavnosti do nadaljnjega odpovedane. Ko bo mogoča nadaljnja izvedba dejavnosti vas o tem obvestijo.

Med tem časom se vsi skupaj držimo navodil kot prihajajo iz javnega obveščanja.

Tehnični pregledi traktorjev – 13. marec

Tehnični pregledi traktorjev na terenu 2020

Veliki Gaber (LAP TRANS) PETEK 13.3.2020 od 14h do 18h

POMEMBNO! NOVOSTI PREGLEDOV VOZIL NA TERENU, V SKLADU S 13. členom PRAVILNIKA O TEHNIČNIH PREGLEDIH

Od 6.1.2020 se na terenu traktorjev izvaja fotografiranje vozil, zaradi česar se podaljša čas izvajanja pregleda. Zato vas naprošamo, da so traktorji na terenu brez pripetih priključkov (čelni nakladači, vitli, snežne deske…), registrske tablice naj bodo nameščene za na to predvidena mesta zadaj na traktorju in imajo očiščene številke šasij.
Poleg tega na terenu ni več mogoče opravljati tehničnega pregleda traktorjev katerih konstrukcijska hitrost presega 40km/h in traktorskih priklopnikov katerih največja dovoljena masa presega 3500 kg. Ta vozila lahko opravljajo tehnični pregled le v tehničnih bazah.