KUD dr. PETRA DRŽAJA


KUD dr. Petra Držaja se je registriral leta 1967. Na začetku je v njegovem okviru deloval ženski pevski zbor, kasneje pa so se pridružili še moški glasovi in društvo je delovalo kot mešani pevski zbor. Od šolskega leta 2006/07 pa smo se vrnili na začetek, saj društvo deluje kot ženski pevski zbor.

Ženski pevski zbor se redno udeležuje občinske revije pevskih zborov. Z veseljem pa se odzovemo tudi povabilom na prireditve ob različnih priložnostih v naši občini in krajevni skupnosti.

2.4.2016 smo organizirale samostojni letni koncert, na katerem se je predstavil Ženski pevski zbor, Mladinski pevski zbor, učenci OŠ Veliki Gaber, mladi ustvarjalci, gost večera pa je bil Sašo Balant. 14.5.2016 je potekala Občinska revija, na kateri smo tudi sodelovale. 18.6.2016 je potekala prireditev »Iz trebanjskega koša«, na kateri smo se predstavile tudi me. 10.9.2016 se je v Velikem Gabru odvijala dvodnevna prireditev »Praznik korenja«. Skupaj z mladinskim zborom se je predstavilo tudi naše
društvo.

Tudi letos, 18.3.2017 smo že organizirale samostojni letni koncert na katerem je sodeloval ženski pevski zbor, kot tudi mladinski pevski zbor, plesna skupina OŠ Veliki Gaber in mladi glasbeniki. Gost večera je bil Nejc Grm.