Prekoračitve hitrosti v Velikem Gabru

Policisti Policijske postaje Trebnje so začeli, na našo prošnjo, večkrat opravljali kontrolo prometa v naselju Veliki Gaber, z namenom izvajanja meritev hitrosti in kontrole tovornih vozil. Predvsem so začeli usmerjati kontrole prometa v času prihodov in odhodov šolarjev v osnovno šolo.

Ker je zaradi prisotnosti opravljanja kontrole prometa opazen učinek, bodo s tem načinom dela, v okviru zmožnosti Policijske postaje, še nadaljevali.

Prav tako so policisti preučili možnosti zmanjšanja tovornega prometa skozi naselje, zaradi izogibanja plačevanja cestnine na avtocesti. S predlogom za odpravo pomanjkljivosti na cesti bodo obvestili Direkcijo RS za ceste, in sicer da se odseki cest od priključka ceste z avtoceste pri kraju Breza pa do Radohove vasi (regionalni cesti št. 650 in 448) označijo s prometno signalizacijo za prepoved vožnje tovornih vozil nad 7.5 t največje dovoljene mase, z dopolnilno tablo “dovoljeno za lokalni promet”. Omenjena prometna signalizacija je že postavljena na nekaterih odsekih cest, vzporednih z avtocesto, na katerih je povečan promet tovornih vozil ob začetka spremenjenega načina cestninjenja na avtocesti.

Policisti so tudi preverili naša opažanja glede nevarnosti za pešce, ki hodijo skozi naselje brez urejenih površin za pešce – pločnikov. Opravili so preveritve na kraju samem in bodo o najihovih ugotovitvah o potrebnosti in nujnosti pločnika skozi naselje Veliki Gaber, z dopisom neposredno bvestili Direkcijo RS za infrastrukturo.