Taborniki v Velikem Gabru

V vrtcu Sončnica pri OŠ Veliki Gaber smo z letošnjim letom pričeli z novo dodatno dejavnostjo CICI TABORNIK, ki je bila zelo lepo sprejeta s strani otrok in staršev.

Tekom leta se je pojavila želja staršev, da bi otroci z obiskovanjem taborniških srečanj nadaljevali tudi v šoli. Z vzgojiteljico Meto sva stopili v stik s taborniki iz Trebnjega. Vaše zanimanje za taborništvo in željo po nadaljevanju obiskovanja taborniških srečanj so sprejeli z navdušenjem. Veselilo bi jih, da bi otroci, ki bi si želeli in imajo možnost, obiskovali tabornike v Trebnjem, saj bi bila srečanja s kadrovskega vidika za njih prevelik zalogaj. Vseeno smo tekom naših dogovorov prišli do naslednje ideje, pri kateri pa potrebujemo vašo pomoč. Ker je želja staršev, da bi se taborništvo začelo razvijati tudi v Velikem Gabru, je edina možnost sledeča- potrebujemo starše vodnike! ☺ Delovali bi pod okriljem in ob pomoči trebanjskih tabornikov, vi in vsi otroci pa bili
tudi včlanjeni v ROD SIVIH JELŠ iz Trebnjega. Trebanjski taborniki bi vam pomagali z organizacijo in izpeljavo sestankov. Sestanki tabornikov so praviloma enkrat tedensko po eno uro, v vodu pa naj število otrok ne bi preseglo 8 otrok. Srečevali bi se ali v šolskih prostorih ali v prostorih KS (glede tega bi se dogovorili naknadno), seveda pa se večina srečanj izpelje v naravi. Staršem ne bi bilo potrebno delati vodniškega tečaja, priporočeno pa bi bilo branje taborniške literature.

V kolikor ste zainteresirani za to, da bi v našem kraju začeli delovati taborniki in bi pri tem tudi aktivno sodelovali, me prosim kontaktirajte na elektronski naslov tan.rozman@siol.net ali na telefonsko številko 031 732 157, najkasneje do ponedeljka, 14. 5. 2018. Prvi sestanek s trebanjskimi taborniki bo predvidoma v četrtek, 24. 5. 2018 v poznih popoldanskih urah, v kolikor bo interes z vaše strani.

Mogoče še to. Taborniško vodilo je MLADI ZA MLADE, zato bi si trebanjski taborniki želeli, da bi v našem kraju našli tudi nekaj starejših otok (predvsem 7., 8. in 9. razred), ki bi lahko po letu ali dveh aktivnega sodelovanja pri tabornikih opravili vodniški tečaj in prevzeli vašo funkcijo. Če poznate koga, ki bi ga to zanimalo, mu posredujte to sporočilo. Ravno tako lahko sporočilo posredujete naprej vsem, za katere ste mnenja, da bi jih tako sodelovanje zanimalo.

Upam, da nam uspe!
Taborniški pozdrav!