Dodatne omejitve – 16. november

Občina Trebnje obvešča občanke in občane, da je Vlada Republike Slovenije v petek, 13. novembra 2020, ponovno spremenila Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti (Uradni list RS, št. 150/20, 159/20 in 165/20).

Z zadnjo spremembo so določene dodatne omejitve pri izvajanju športne rekreativne dejavnosti.

Športna rekreativna dejavnost je od sobote, 14. novembra 2020, dovoljena le, če so udeleženci člani istega gospodinjstva.

Športna rekreativna dejavnost pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje, od sobote, 14. novembra 2020, ni več dovoljena.

Za izvajanje tekmovanj in procesa športne vadbe, ki so dovoljeni (zlasti tekmovanja na najvišjih kakovostnih nivojih, velike domače in mednarodne športne prireditve ter treningi športnikov za tovrstna tekmovanja oziroma prireditve), se lahko uporabljajo športni objekti in površine za šport v naravi, sicer pa uporaba športnih objektov in površin za šport v naravi še vedno ni dovoljena.

Občanke in občane prosimo, da poskrbijo, da otroci ne uporabljajo niti otroških igral, saj je možnost prenosa okužbe z virusom SARS-CoV-2 ob prijemanju igral in druženju izredno velika.

Hvala, ker ravnate odgovorno do sebe in drugih ter upoštevate omejitve!