Brezplačni prevoz za starejše – 1. avgust

Občina Trebnje v sodelovanju z Društvom upokojencev Trebnje in Zavodom Zlata mreža pričenja z izvajanjem projekta “PROSTOFER, prostovoljni šofer”, s katerim želi povečati mobilnost in socialno vključenost starejših in invalidov ter jim zagotovili dostopnost do zdravniške oskrbe, trgovinskih centrov in javnih ustanov.

Komu je namenjen “PROSTOFER”?
Prevozi so namenjeni vsem tistim starejšim občanom, starim nad 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov oziroma prijateljev, da bi poskrbeli za prevoze in so v socialno šibkem položaju.

Način izvajanja projekta “PROSTOFER”
Prevoze bo opravljalo deset prostovoljcev, ki so se prijavili na projekt in sodelujejo z DU Trebnje. Prostoferji so vozniki, ki svojim sopotnikom nesebično pomagajo, jih pospremijo do čakalnice pri zdravniku, jih počakajo …, so ljudje z velikim srcem, ki so v svojem prostem času pripravljeni pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.

Občina Trebnje zagotavlja električno vozilo Renault ZOE, ki ga boste prepoznali po napisu “PROSTOFER”.

Kdaj in kje se izvajajo prevozi?
Prostovoljci bodo prevoze izvajali od 1. 8. 2019 dalje, od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, in sicer na območju občine Trebnje.

Kako uporabnik naroči prevoz?
Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10 dva dni pred željenim prevozom. V komunikacijskem centru zabeležijo podatke za željeni prevoz, nato pa klicni center obvesti prostovoljca o prevozu in to sporoči uporabniku.

Za več informacij lahko pokličete koordinatorja projekta g. Borisa Slaka na telefonsko številko 041 354 442.